Forside Nyheter Musikk Bilder Band Kontakt Gjestebok Linker

 

BLAA TRIKAA

 

Bent Atle Holand 
Gitar & vokal

Info

Hans Jacob Øksne 
Tangenter

Info

Vidar Drevvatne 
Bass

Info

Rune Walle
Trommer

Info

 

HISTORIE :

Blaa Trikaa ble egentlig startet vinteren 1999/2000. Den gang var det Bent-Atle og Vidar som i sene vintertimer øvde sammen med tanke på å få sammen et blues-rockband. Bent-Atle hadde fra 1998 prøvd flere forskjellige sammensetninger av lokale musikere, uten at dette hadde fungert noe særlig. Men da Vidar takket ja til å ta fram bassen (etter en pause på flere år), ble det mer sving på sakene. Hans Jacob hadde vært involvert tidligere og sa ja til å fortsette. Når da også Harry Hansen takket ja til trommejobben begynte bandet å øve regelmessig fra høsten 2000. Utgangspunktet var bluesrock ala Stevie Ray Vaughan og Jimi Hendrix (noe som fremdeles er sentrale elementer i liverepertoaret), og bandet satset først og fremst på å øve inn et basisrepertoar med coverlåter.

Første spillejobb fant sted i januar 2001 på Dirty Nelly i Mosjøen. Etter noen flere lokale spillejobber spilte så bandet inn en demo i studioet til Vefsn Folkehøgskole. Dette skjedde sommeren 2001. Tanken var å gi et representativt bilde av bandets repertoar. (På denne demoen finnes førsteutkastet av Cry `n Beg). Denne demoen ble så sendt rundt til forskjellige spillesteder, og gjorde sitt til at bandet fikk flere jobber også utenfor Helgeland. I tillegg til Cry `n Beg inneholder demoen også coverversjoner av Voodoo Chile (Hendrix), Leave My Girl Alone (Buddy Guy) og Darker Side (Bruce McCabe).

Ved juletider bestemte Harry seg for å slutte i bandet. Rune Walle ble da hentet inn som erstatter. Det neste halvannet året ble det en god del jobber, fra Svolvær i nord til Stavanger i sør. Hele denne tiden jobbet bandet med egne låter, og beslutningen om å spille inn en «årntli» CD ble tatt høsten 2002. Den 23. juni 2003 startet vi så innspillingen av «Part Of My Soul».

Om Part Of My Soul og musikalsk filosofi

Blaa Trikaas filosofi når det gjelder egne låter kan (og covers) kan oppsummeres i en setning: Blues i bunnen! Vi definerer oss selv som et blues-rockband, men vi prøver i all beskjedenhet å utvide dette begrepet litt. Vi prøver å kombinere blues-elementer med elementer fra Rock- og poptradisjonen, dvs. musikk med melodi og refreng.

Dette er noe som har utviklet seg gradvis siden vi begynte å lage egne låter. Siden vi har bakgrunn fra mange forskjellige musikkstiler, ble det etter hvert åpenbart at det tradisjonelle blues-rockformatet ble for begrensende. Derfor bestemte vi oss for å lage det vi selv syns låt bra, uten å tenke for mye på om et tradisjonelt blues-rockpublikum ville godta det. Dermed ble det refrenger, kortere soloer og generelt mer fokus på selve låtene og arrangementene. Og publikum ser ut til å like denne blandingen av det tradisjonelle og det litt mer moderne.

Ideen om å spille inn CD ble unnfanget høsten 2002. Vi begynte etter hvert å få et bra utvalg av egne låter, og følte at det var på tide å få dem innspilt (og ut av systemet så og si). Vi hadde i utgangspunktet en plan om å reise utenbys for å gjøre innspillingen. Men etter hvert kom Fred Endresen og Studio Nord i Mosjøen inn i bildet. Og etter at vi hadde hørt en del av det som var blitt gjort i Studio Nord, bestemte vi oss for å satse på lokale krefter. Vi hadde også et uttrykt ønske om å bli produsert, noe Fred sa seg villig til å gjøre. Vi ville gjerne at en utenforstående skulle si sin mening om låtene, og eventuelt komme med forslag til forbedringer. Dette var en avgjørelse vi i ettertid er veldig fornøyd med.

Selv om Fred var brutal og nådeløs i sin kritikk, fikk han samtidig oss i bandet til å strekke oss langt i å gjøre bedre enn vårt beste. Han gav oss også en verdifull leksjon i arrangering av låter, hvordan plukke bort det som ikke er interessant og beholde det av verdi. Det var også viktig for oss å prøve å få en egen sound, litt retro og litt moderne. Noe Fred fikset til fulle! For oss var det heller ikke et overordnet mål å låte som vi gjør live, da kunne vi like gjerne spilt inn en liveskive. Vi ville bruke studioet som et sted der vi kunne heve låtene i forhold til livesituasjonen. Men vi har samtidig passet på å ikke overprodusere ting, det skal jo helst være mulig å gjøre dem live også.

Innspillingen gikk stort sett smertefritt. En del frustrasjoner selvsagt, masse jobbing, tung lukt av mannfolk til tider, men også en masse latter og vås.

Og nå er den her.......a part of our souls!

 

                                               Bent-Atle Holand - Rune Walle - Hans Jakob Øksne - Vidar Drevvatne